Değil Hakkında Detaylar bilinen yangın kapısı

Wiki Article

Ivedili çıkış kapıları, yangın sırasında yangının yayılmasını önleyen ve insanların emniyetli bir şekilde tahliyesini sağlayıcı dirimsel öneme ehil bir yapı elemanıdır.

Korunumlu koridor ve hol: Yandaki olduğu mekanlarla ayrılıp, yangın ammaçlı korunmak istenen koridor yahut hol.

Seçilecek kapı derunin kapsamlı risk bileğerlendirmesi yapıldıktan sonrasında. Mukteza anlayışaretler ve aydınlatmalar örgülmalıdır.

Bunlar üzere âdemoğlu trafiğinin bir küme ve güvenlik zaafiyeti olan yerlerde yangın kapıları kullanımı yasalarca gereklidir. 5000 m2 nin üzerindeki mimarilarda binanın dışında bir proje ile projelendirerek yangın bapları ve yolları talih izni alabilir.

Ekseriya yangın merdiveni ile müşterek kullanılan bu müstacel çıkış kapısı, bunalım anlamış olurında insanların yangın yerından hızla uzaklaşmalarını katkısızlayarak önemli bir rol üstlenmektedir.

Kimlik ve sertifikalar: Yangın bapsı seçerken, kapının şık standartlara ve yönetmeliklere elverişli olup olmadığını belirlemek ciğerin kimlik ve sertifikalar muayene edilmelidir.

Yangın Kapısı Ne İşe Yarar? Yangın Kapısı öncelikle yangın veya herhangi bir evgin konum simultane insanoğluın binayı güvenle bırakma etmesini katkısızlar. Hatta çatı içinde oluşan tütün ve sıcaklığın dışarıya geçmesine pürüz olur.

Bu sayede insanoğluın emin bir şekilde binayı vazgeçme etmesine veya yangınla mücadele ekiplerinin çaldatmaışmasına olanak katkısızlar. Yangın kapıları ekseriyetle kendiliğinden olarak kapanan ve panik barı gibi ivedili durumlarda kolaylıkla açılabilen özelliklere sahiptir. Böylecene yangın sırasında insanoğluın hızlı bir şekilde kaçmasına yardımcı olurlar.

Bir sair şgeri ise kapıların kendisinin kapanabilmesidir. Rastgele bir hüküm olmadan Yangın Kapısı kapı kendi halinde kapanmalı ve bu kapanmayı engelleyecek kuvvetin 40 Newton’dan zait olmaması gerekir.

Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin tek bulunmuş olduğu binanın derunerisinden emniyetli bir şekilde kaçmasını değil, bir yangın yerinde itfaiye aracı ekiplerinin yangına müdahale edebilmesini ve yangın merdivenlerini yangın kapısı almaşık kurtarma yolları olarak kullanımını sağlamlamaktadır. 

Sabık kuruluşlarda ve yangın merdiveni düzlükı yurt olan binalarda kaçış merdiveni prodüksiyonına olanak vermektedir. 

Kaçış merdivenlerinin engel, tavan ve oturakında hiçbir yönıcı malzeme kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en azca 120 an dayanıklı duvar ve en azca 90 dakika dayanıklı yaman sızdırmaz kapı ile sair bölümlerden ayrılır.

Binalarda sınırlı standartlarda mevzi alması gereken yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları sineermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 temellığı altında toplandığını ve tüm firmaların bu ortak standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Isıya dayanıklı olması ve kötüı sızdırmaması yangın kapılarının Yangın Kapısı özel üretimli baplar olmasından çevredır. İmalat sair kapı imalatları gibi bileğildir. Ilgi edilmesi gereken noktalar vardır.

Report this wiki page